неделя, 31 май 2015 г.

Грижа за косата

Хей :)


Реших да ви споделя как се грижа за косата си . Моята коса е суха , чуплива и много хвърчаща . Доста години е боядисвана и постоянно подлагана на термична обработка . От близо година и половина спрях да я боядисвам и сега е в доста по - добро състояние . Старая се да я изправям по - рядко . От време на време обичам да си правя домашни маски , а когато ме мързи използвам индийски билки на прах или различни масла . Гледам всеки път да е нещо различно , за да не свиква косата .



Шампоана , който използвам в момента е Wash & Go с алое вера , който е за суха коса , но той измива косата до скърцане - ефект , който на мен не ми харесва и ще му търся заместител ( можете да ми препоръчате шампоан за суха коса ) . След шампоана идва ред и на маската Alverde с алое вера и хибискус , за която разбрах от Мариета от Murfeishun . Самата маска има странен аромат на нещо "кисело" , с който вече свикнах . След нея косата става мека и лесна за разресване .


След като изляза от банята и подсуша леко косата си , обичам да нанасям крема без отмиване на Macadamia по дължините , а в краищата нанасям олиото на Macadamia или този серум на Joanna . След което разресвам косата и пръскам с термозащитния спрей на Syoss . Изсушавам със сешоар , като накрая приключвам със студената струя .


Понякога спирам до тук и връзвам косата , а понякога я изправям и правя обем като пръскам и малко лак , за да се задържи за по - дълго . Много рядко използвам сух шампоан , затова и този се застоява дълго време на тоалетката ми .


Индийските билки , които имам са : Касия , Брахми , Шикакай , Амла . 




Ето и някой от маските (взети от интернет ) :

1 . 2 с.л. шикакай , 2 с.л. амла се смесват с топла водо до получаване на паста . Престоява се 15 мин . с маската .

2. 1 с.л. амла , 1 с.л. гореща вода , 4 с.л. зехтин . Смесете амлата с водата и бъркайте до получаване на гъста каша . Оставете да престои 15 мин. , докато леко изстине . Добавете зехтина и отново разбъркайте . Нанесете маската в корените и масажирайте 5 мин , след това нанесете по дължините . Сложете найлон и кърпа . Може да се стой 1 час или цяла вечер .

3 . Брахми + вода до получаване на рядка каша . Нанася се в/у кожата на скалпа и се отмива след час .

4. 30-50 гр. касия , 2 с.л. бадемово масло , 1-2 с.л. сусамово или друго масло по желание , 1 л . лимонов сок , топла вода , до достигане на крем с гъстота на кисело мляко . Нанася се на суха коса . Престоява се 2 часа .

И маслата , които използвам :




                                                       Хубав ден , момичета !


                                                          Stay Positive

събота, 23 май 2015 г.

Нови придобивки # 2

Здравейте,момичета !



Толкова много време мина от последния такъв пост , че дори не помня колко . В последните месеци гледам да купувам само най-необходимото,защото съм насъбрала стабилно количество продукти. Няма да изпадам в повече подробности , а направо започвам с продуктите , някой от които вече съм пробвала и ще ви кажа по нещичко за тях.



1 . Скраб да лице с кайсия 
2 . Johnson's baby oil 


3 . Серум за сухи краища Joanna
4 и 5 . Лак за коса Professional Touch и Cien 


6 и 7 . Мини дезодоранти Nivea - супер удобни са за дамската чанта 
8 . Дезодоранти Rexona - бяха на промоция и нямаше как да не се възползвам 
9. Стик Garnier men 72 h - сега за топлите дни не се справя много добре , но за по студените ще е ок . 


10 . Балсам за коса Regal с козе мляко 
11 . Комплект Macadamia , включващ шампоан , маска , олио



12. Паста за зъби Vademecum 
13. Интимен гел Билка с невен 
14 . Супер евтин парфюм , реплика на Marc Jacobs , който купих само заради уникалната бутилка 
15 . Ароматна свещ от Jumbo


16 . Сет за вежди Catrice 
17 . Фондьотен Bourjois Healthy mix в цвят 52 vanilla , който ми идва една идея по-тъмен от моята кожа , но като се прелее добре не си личи . 
18 . Фондьотен Rimmel Wake me up , който също ми идва тъмен и съм го оставила за лятото , когато почернея малко . 
19 . Цветен гел за вежди Catrice 



Stay Positive 

петък, 22 май 2015 г.

Pinks Beauty Box май 2015

Привет , момичета !

Преди няколко дни получих кутията , но чак днес намерих време да я щракна . Този пост ще бъде малко по - различен ( само в снимки ) , тъй като най-вероятно сте разбрали какво има в кутията , и няма да изпадам в подробности .





























 Този месец съм много доволна от кутията и мисля че всички неща ще ми влязат в употреба :))
                                               
                                                               Stay Positive


вторник, 5 май 2015 г.

Изхабени продукти # 4

Здравейте .
Отново ще пиша за изхабените ми продукти , тъй като тези публикации са ми любимите за четене и писане . Този път нещата са по-малко ( за половин месец ) , но от сега ще се постарая да пускам такъв тип постове всеки месец .



Започвам с душ крема на Velnea с кокос и манго. Пени се много добре и аромата му е божествен ( на плажно мляко ) . Не изсушава кожата и е без парабени . Ще го взема отново .

Шампоана на Garnier за суха и изтощена коса . След използването му косата ми е мека и не се заплита . Пак ще го купя .


Кремът на Yoghurt of Bulgaria получих от Pinks кутиите . Не се справяше с ужасно сухата кожа на ръцете ми  . В момента съм в търсене на перфектния за мен , така че няма да го купя отново. Но ако нямате толкова суха кожа , може би ще ви хареса.

Измиващия гел на Nivea почистваше много добре лицето ми без да го пресушава , но надали ще го купя пак , тъй като искам да пробвам други измивни гелове. 

Гел крема на La Roche-Posay използвах за премахване на грим . Премахва идеално фондьотен и спирала . Не щипе на очите и не изсушава кожата . Не знам дали бих купила пълния размер . 

Крема на Lierac Magnificence използва майка ми и каза , че е много доволна . Единствено цената я спира да си го купи в пълен размер . 

M.Asam Vino Gold  крем ден и нощ - отначало въобще не харесах  крема, но като се позатопли времето си паснахме идеално . Хидратираше добре кожата през целия ден . 



Парфюм Avon Our story има уникален сладникав аромат и е доста траен . Ще го купя пак .

Дезодоранта на Bourjois предпазва от изпотяване , но ми оставяше петна по дрехите , макар че би трябвало да не оставя .

Парфюм Avon Perceive Soleil мирише на цитруси и е идеален за лятото . Пак ще го купя .


Това бяха изхабените ми продукти . Надявам се да съм била полезна . 

Stay positive :)