неделя, 31 май 2015 г.

Грижа за косата

Хей :)


Реших да ви споделя как се грижа за косата си . Моята коса е суха , чуплива и много хвърчаща . Доста години е боядисвана и постоянно подлагана на термична обработка . От близо година и половина спрях да я боядисвам и сега е в доста по - добро състояние . Старая се да я изправям по - рядко . От време на време обичам да си правя домашни маски , а когато ме мързи използвам индийски билки на прах или различни масла . Гледам всеки път да е нещо различно , за да не свиква косата .



Шампоана , който използвам в момента е Wash & Go с алое вера , който е за суха коса , но той измива косата до скърцане - ефект , който на мен не ми харесва и ще му търся заместител ( можете да ми препоръчате шампоан за суха коса ) . След шампоана идва ред и на маската Alverde с алое вера и хибискус , за която разбрах от Мариета от Murfeishun . Самата маска има странен аромат на нещо "кисело" , с който вече свикнах . След нея косата става мека и лесна за разресване .


След като изляза от банята и подсуша леко косата си , обичам да нанасям крема без отмиване на Macadamia по дължините , а в краищата нанасям олиото на Macadamia или този серум на Joanna . След което разресвам косата и пръскам с термозащитния спрей на Syoss . Изсушавам със сешоар , като накрая приключвам със студената струя .


Понякога спирам до тук и връзвам косата , а понякога я изправям и правя обем като пръскам и малко лак , за да се задържи за по - дълго . Много рядко използвам сух шампоан , затова и този се застоява дълго време на тоалетката ми .


Индийските билки , които имам са : Касия , Брахми , Шикакай , Амла . 




Ето и някой от маските (взети от интернет ) :

1 . 2 с.л. шикакай , 2 с.л. амла се смесват с топла водо до получаване на паста . Престоява се 15 мин . с маската .

2. 1 с.л. амла , 1 с.л. гореща вода , 4 с.л. зехтин . Смесете амлата с водата и бъркайте до получаване на гъста каша . Оставете да престои 15 мин. , докато леко изстине . Добавете зехтина и отново разбъркайте . Нанесете маската в корените и масажирайте 5 мин , след това нанесете по дължините . Сложете найлон и кърпа . Може да се стой 1 час или цяла вечер .

3 . Брахми + вода до получаване на рядка каша . Нанася се в/у кожата на скалпа и се отмива след час .

4. 30-50 гр. касия , 2 с.л. бадемово масло , 1-2 с.л. сусамово или друго масло по желание , 1 л . лимонов сок , топла вода , до достигане на крем с гъстота на кисело мляко . Нанася се на суха коса . Престоява се 2 часа .

И маслата , които използвам :




                                                       Хубав ден , момичета !


                                                          Stay Positive

Няма коментари:

Публикуване на коментар